Mjesto Organizacija Kontakt osoba Datum Naziv i opis događaja Rijeka RICZM Rijeka-UMKI + CTK Rijeka

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Mjesto Organizacija Kontakt osoba Datum Naziv i opis događaja Rijeka RICZM Rijeka-UMKI + CTK Rijeka"

Транскрипт

1 Mjesto Organizacija Kontakt osoba Datum Naziv i opis događaja Rijeka RICZM Rijeka-UMKI + CTK Rijeka Osijek, Knin, Drniš socijalno podučavanje/regionalni info-centar za mlade Osijek Europskoj uniji'' Europskoj uniji'' Udurga mladih ''Mladi u Udurga mladih ''Mladi u natalija stefanović, kliknidasegrlimo@gmail.com, Zdenka Radić, zdenka_radic@yahoo.com, m_matic@mladieu.hr, "Status GO!" ; neformalni događaj koji uključuje: dijeljenje informativnih letaka o mobilnosti i mogućnostima (EVS, Erasmus, ESC). Radionicu i predavanje o društvenom poduzetništvu, Erasmus pub kviz i druženje u skladu s ovogodišnjom temom ETM-a, uz razne OCD-ove iz regije "Pruži mi ruku", radionica koja će spojiti mlade ljude s poteškoćama i one koji ih nemaju, od godina. Na interaktivan način od strane jedne glumice, bit će vođeni kroz razmjenu iskustava, želja i potreba, s ciljem povećanja osjećaja solidarnosti jednih prema drugima 'Info-točka za mlade'', Informativni paneli - od svibnja na svih 6 naših info-točki postaviti ćemo samo informacije koje se tiču Europskog tjedna mladih, Europskih snaga solidarnosti, promocije Europskog portala za mlade i Erasmus+ programa. Svaka informacija na info-točki imati će vlastiti QR kod kako bi se svi zainteresirani mogli detaljnije informirati preko svojih mobilnih uređaja 'Strukturirani dijalog za mlade'', Predavanje - Članovi udruge mladih ''Mladi u će održati predavanje na temu strukturiranog dijaloga za mlade kroz predstavljanje lokalnih programa za mlade na području Šibensko-kninske županije i ''Garancije za mlade'' 'Table of opportunities'', Info štand na glavnom gradskom trgu na kojem ćemo informirati mlade o mogućnostima u sklopu Erasmus+ programa, Europskim snagama solidarnosti i aktivnostima za mlade u Šibensko- kninskoj županiji 'Širenje solidarnosti - predstavljanje Europskih snaga solidarnosti'', Konferencija - Članovi udruge mladih ''Mladi u predstaviti će ESS i postupak prijave, dok će EVS volonteri govoriti o svom iskustvu za vrijeme EVS-a.

2 Vukovar Vukovar Mirovna grupa mladih Dunav Mirovna grupa mladih Dunav Martina Uglik i Tatjana Romić, ypgd@ypgd.org, Martina Uglik i Tatjana Romić, ypgd@ypgd.org, Zabok Mreža udruga Zagor Ivana Radanović, ivana@zagor.info, Petrinja Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (IKS) Sabina Stipanec, sabina@udrugaiks.hr, Karlovac Carpe Diem Sandra Pavlović, sandra@carpediem.hr, 'Uredimo dječje igralište'', volonterska akcija - s ciljem promicanja volonterstva i solidarnosti organizirati ćemo akciju čišćenja dječjeg igrališta koje se nalazi nadomak Veleučilišta u u Interactive promotion activity "Aktiviraj se i sudjeluj" Interaktivna promotivna aktivnost "Aktiviraj se i sudjeluj", uključivanje mladih u aktivnosti za mlade kroz koju će mladi imati mogućnost upoznati se i podijeliti iskustva sudjelovanja u aktivnostima vezanim za mlade ( mobilnost, strukturirani dijalog, e- savjetovanja, volontiranje, politička participacija..) Radionica "Kroz aktivizam do solidarnosti u društvu" namijenjena je srednjoškolcima/kama a na njoj će se govoriti o solidarnosti, društvenoj angažiranosti i aktivizmu. Radite će se kroz teoriju i u grupama. Učenici/ce će koristiti različite metode da pokažu što solidarnost za njih znači. Izrađeni radovi biti će prezentirani drugim učenicima/cama u Srednjoj školi Zabok "Sreća je dijeliti" je buvljak za korisnike pučke kuhinje u Petrinji. Petrinjska pučka kuhinja broji preko 100 korisnika, oko 20 koji svakodnevno dolaze po obrok. Tijekom radnog vremena pučke kuhinje Udruga IKS organizirat će štand sa rabljenom odjećom i poklonima higijenskih potrepština koje će korisnici kuhinje moći uzeti. Tijekom aktivnosti promovirat će se Eurodesk i Europske snage solidarnosti među uključenim korisnicima i volonterima koji će također dijeliti letke u gradu i razgovarati s mladima Info događanje - Udruga Carpe Diem organizira događanje na otvorenom čiji je cilj predstaviti mladima u Karlovcu mogućnosti kako biti solidarni u lokalnoj zajednici. Na događanju će sudjelovati predstavnici udruga Jak kao Jakov, Sv. Veronika, Najbolji prijatelj i Milosrđe - Centar za beskućnike čije je djelovanje povezano sa solidarnošću. Svi zainteresirani moći će se informirati o radu ovih udruga te saznati kako se kao volonteri mogu uključiti u njihov rad.

3 Čakovec ACT Grupa Margareta Mihalic, 091/ Labin Labin Udruga za mlade Alfa Albona Udruga za mlade Alfa Albona Ana Tavić, Ana Tavić, Split Info zona Ivana Bartulović, Pula Udruga ZUM Zorica Višković, Predstavnici udruge Carpe Diem informirat će mlade o Europskoj volonterskoj službi i Europskim snagama solidarnosti Zajedno u solidarnosti; radionica i volonterska akcija. 10 do 15 učenika srednjih škola bit će okupljeno na radionici koja će se baviti solidarnošću nakon koje ćemo provesti volontersku akciju. Tijekom volonterske akcije učenici će sakupljati donacije za siromašne građane, korisnike Socijalnog dućana Crvenog križa Čakovec Spojimo ruke, dvije radionice za djecu (1. razred i razred osnovne škole) "Neka se glas mladih čuje"- edukativno-informativna kampanja za osvješćivanje mladih o politici za mlade na lokalnom nivou kroz diskusiju, promotivni video za uključivanje u rad savjeta mladih i prezentaciju o strukturiranom dijalogu. Ciljna skupina su srednjoškolci, članovi gradskog vijeća i vijeća učenika, politički podmlatci i udruge mladih i za mlade Strukturirani dijalog na temu Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Grada Splita. Diskusija o natječajima za stipendije i uvjetima natječaja. O temi će pričati korisnici stipendija i predstavnici institucija odgovornih za izradu natječaja i isplatu stipendija Radionica "Volontiranje-snaga mladih". U suradnji sa srednjim školama u Puli pokrećemo volonterski klub za učenike. Na događaju je planirano okupljanje zainteresiranih mladih te zajedničko strateško promišljanje Kluba kroz koji bi se promicale vrijednosti solidarnosti, poštivanja, podrške te kroz koji bi se doprinijelo izgradnji kohezije u zajednici. U sklopu radionice predviđena je prezentacija mogućnosti za međunarodno volontiranje kroz Europsku Volontersku Službu, upoznavanje sa inicijativom Europske snage solidarnosti te predstavljanje lokalnih prilika za uključivanje.

4 Slavonski Brod Europski dom Slavonski Brod Božica Sedlic, Predavanje Učenicima i nastavnicima brodske gimnazije bit će predstavljenj Europski tjedan mladih, aktivnosti koje se provode na području BPŽ-a, EURODESK, različite mogućnosti za mlade s posebnim naglaskom na Europske snage solidarnosti. Jelena Vuković, zaposlenica EDSB-a te Tomislav Lukić, volonter EDSB-a će kratko podijeliti svoja iskustva s međunarodnih mobilnosti te će kratko odgovarati na pitanja sudionika. Ukoliko bude tehničkih mogućnosti, pokušat ćemo se kratko povezati putem Skypa s Teom Križanec, volonterkom, koja je trenutno na EVS-u Grčkoj, kako bi i ona podijelila svoje iskustvo s mladima. Ilok Goran Jelenić, goran.jelenic@vu.t-com.hr, Split Info zona Darko Čop, darko@infozona.hr, Biciklijada Europski dom Slavonski Brod organizira biciklijadu Bicikl i ja DA! 7. svibnja 2017., na relaciji Slavonski Brod Ljeskove vode, u suradnji s mladima članovima Parlamenta mladih grada Slavonskog Broda, odgojno-obrazovnim institucijama i suradnicima povodom obilježavanja Europskog tjedna i Europskog tjedna mladih, tijekom kojeg se organiziraju brojne edukativne i zabavne aktivnosti, s ciljem informiranja građana o različitim aspektima članstva u Europskoj uniji, te podizanja svijesti o kulturološkoj raznolikosti i bogatstvu europske zajednice naroda "Biti volonter", radionica i prezentacija Europske volonterske službe i Europskih snaga solidarnosti. Povodom Europskog tjedna mladih 2017 PRONI Centar kroz projekt Volonterski centar Vukovar u suradnji sa Savjetom mladih grada Iloka organizira radionicu za volontere s područja grada Iloka na temu kako biti volonter te prezentaciju Europske volonterske službe i Europskih snaga solidarnosti Integracija izbjeglica. Koordinacija dionika u integraciji izbjeglica. Kao dio aktivnosti predstavit će se Europske snage solidarnosti kao dio tog procesa.

5 Vukovar Karolina Šoš Živanović, Info točke u 4 srednje škole i Gradskoj knjižnici Vukovar- Informirati mlade o mogućnostima mobilnosti informacije o Europskim snagama solidarnosti, ERASMUS+, Eurodesk, Europski portal za mlade, Europska volonterska služba. Osijek, Vukovar, Sisak Mirjana Jozanović, icm@osijek.hr, Online kampanja - Europski tjedan mladih 2017; PRONI Centar će promovirati Europski tjedan mladih 2017 i njegove aktivnosti na lokalnoj, nacionalnoj i Europskoj razini, kroz službenu web stranicu PRONI Centra i web i Facebook stranice njegovih projekata Info centara za mlade u Osijeku, Vukovaru i Sisku. Daruvar Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu "Impress" Daruvar Dubravko Šopar, dubravko@udruga-impress.hr, Moja priča, radionica, kroz radionicu cilj nam je potaknuti mlade na refleksiju o tome kako su do sada bili uključeni te kako bi se mogli više uključivati, prolaziti ćemo potencijalne izazove i kreirati kreativni putokaz. Zadar Udruga CINAZ Morana Rogić Idemo van! Volontiraj, studiraj, stažiraj i putuj!, predavanje Obrovac Udruga CINAZ Morana Rogić, udrugacinaz@gmail.com, Info dan: Upoznaj EVS! Udruga CINAZ u suradnji s karlovačkom udrugom Carpe diem organizira predavanje o europskim mogućnostima volontiranja za mlade u sklopu EVS-a u srednjoj školi Obrovac. Učenicima će predstaviti program, informirati ih na koji način i oni mogu postati volonteri Europske volonterske službe te će također svoje iskustvo volontiranja predstaviti i strani EVS volonteri iz udruge Carpe Diem.